Sådan passer du på din have

Det er vigtigt at holde din have pæn og flottest muligt. Det betyder regelmæssig ukrudtsbekæmpelse, beskæring, mulching og selvfølgelig indsamling af haveaffald.

Selv om du kan lægge det meste haveaffald i din grønne skraldespand til kommunens indsamling, er der nogle ting, der ikke bør komme deri. Her er en hurtig guide til, hvad du kan og ikke kan lægge i din grønne skraldespand.

Haveaffald, der kan komme i din grønne skraldespand:

– Græsafklip

– Hækkeklip

– Blade

– Kviste

– Ukrudt uden rødder

Haveaffald, der ikke kan komme i din grønne skraldespand:

– Jord

– Sten eller murbrokker

– Store grene

Der kan også være andre ting, der må og ikke må komme i din skraldespand alt efter reglerne i dit område.

Afhentning af haveaffald er vigtigt

For at holde din have i topform, men det er også vigtigt for miljøet. Ved at kompostere haveaffald gennem afhentning af haveaffald kan du reducere dit CO2-fodaftryk og bidrage til at forbedre jordkvaliteten i din have.

Så næste gang du rydder op i din have, skal du sørge for at lægge de rigtige ting i din grønne skraldespand. Og hvis du er i tvivl, kan du spørge din kommune, om du er sikker. De vil kunne fortælle dig, hvad der skal i og hvad der ikke skal i.

Hvis du ikke har mulighed for afhentning af haveaffald, er der også nogle ting, som du selv kan gøre. Du kan kompostere haveaffald derhjemme eller endda bruge det som muld til dine planter. Uanset hvad, gør du dit bidrag til miljøet, og din have vil takke dig for det.

Andre gode ting du kan gøre i din have

Der er mange gode ting, som du kan gøre ved din have, udover afhentning af haveaffald. Det er vigtigt, at man altid gør noget godt for sin have, da det også er godt for dit nabolags udseende og ikke mindst miljøet.

– Plant et træ

– Brug regnvand til dine planter

– Køb planter, der tiltrækker bier og andre bestøvere

– Dyrk din egen frugt og dine egne grøntsager

– Brug genbrugsmaterialer i din have

– kompostér haveaffald

Uanset hvad du gør, så nyd din have og få det bedste ud af den. Det er en fantastisk måde at slappe af på, dyrke motion og komme i kontakt med naturen. Det er godt for dit mentale helbred at bruge tid i haven.

Indlæg oprettet 12

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen